Начало Бокс Победа, но и аркада за Ибаниес на Световното в Белград
0

Победа, но и аркада за Ибаниес на Световното в Белград

Победа, но и аркада за Ибаниес на Световното в Белград
0

България има своя първи 1/4-финалист от Световното първенство по бокс за мъже в Белград. Хавиер Ибаниес постигна трета победа на шампионата на планетата в сръбската столица и вече е на една стъпка от първия си медал като част от националния ни отбор.

Натурализираният кубинец победи с 3:0 съдийски гласа Илмар Консалес от Колумбия. Срещата бе прекратена в средата на втория рунд, след като националът ни бе ударен с глава и получи сериозна аркада, която не му позволи да довърши мача.

Ибаниес започна агресивно сблъсъка и още от първите секунди респектира съперника си със серии от 5-6 удара, преодолявайки успешно защитата му. Той дори бе близо до възможността да го прати в нокдаун, но колумбиецът се събра и в края на рунда също нанесе няколко точни попадения.

Ибаниес продължи в същия стил и отново вкара страхотни попадения, когато дойде и решителният момент в мача. 73 секунди след началото на втория рунд мачът бе спрян, след като националът ни бе ударен с глава и получи аркада над дясното око.

Утре, 2 ноември, Ибаниес ще се изправи срещу Самюел Кистоюри от Франция. Мачът ще бъде във вечерната сесия, като надеждите са, че до тогава от родния щаб ще успеят да се справят с аркадата на Хавиер и той ще е напълно готов за нова битка.

По-късно днес очакваме да видим и Кристиян Николов. В категория до 80 килограма от около 21:00 часа той ще премери сили с представителя на домакините Владимир Мирончиков.