Начало Бокс Двама българи на ринга в първия ден на Световното първенство по бокс
0

Двама българи на ринга в първия ден на Световното първенство по бокс

Двама българи на ринга в първия ден на Световното първенство по бокс
0

Двама български боксьори ще участват в първия ден на Световното първенство в Белград, Сърбия. Шампионатът започва днес, като ще бъде открит от 19:00 часа.

Хавиер Ибаниес ще има честта да се качи пръв от нашите на ринга в сръбската столица. Натурализираният кубинец ще се изправи тази вечер срещу Маликзада Хасибула от състава на бежанците. Двубоят е в категория до 57 килограма. Двубоят на Ибаниес е трети в списъка на ринг А и се очаква да започне около 19:30.

Снимка: БФ Бокс

Късно вечерта участието си ще стартира и Венсан Киркоров. В категория до 67 килограма националът ни ще боксира с норвежеца Мартин Скогхайм. Мачът е 13-и в програмата на ринг В и се очертава да започне около 22:00 часа.

България ще бъде представена от общо 8 боксьори на Световното първенство в Белград. Списъкът на участниците надхвърля 600 имена от над 100 държави. От международната федерация АИБА са осигурили и награден фонд, който е 2.6 милиона долара. Премии ще се дават на призьорите в отделните категории – 100 хиляди долара за златен медал, 50 хиляди за сребърен и по 25 хиляди долара за бронз.