Начало Борба Слабо начало за класиците на Световното първенство до 23 години

Слабо начало за класиците на Световното първенство до 23 години

Слабо начало за класиците на Световното първенство до 23 години
0

Една победа, три загуби и без шансове за медал – това е равносметката от първия състезателен ден на Световното първенство по борба до 23 години в Белград.

Сръбската столица приема 616 борци и боркини, които ще се състезават на шампионата, а страната ни ще бъде представена от 15 души, в трите стила.

Класическият стил даде начало на надпреварата с пет категории – до 55, 63, 77, 87 и 130 килограма. В първия състезателен ден България бе представена от Денис Демиров при най-леките, Златомир Емилов и Светослав Николов. Първият и третият обаче претърпяха загуби още на старта.

Демиров отстъпи на Арслан Абдуракханов от Казахстан с 0:6. Емилов претърпя поражение от Гурбан Гурбанов от Азербайджан с технически туш от 0:9.

Светослав Николов единствен записа победа днес. Състезателят на клуб ,,Ботев-93 Враца“ се наложи над Иля Лсурянович от Беларус с 4:4 точки, но в 1/8-финалите отстъпи на Темури Тчкуадселидзе с 1:10 точки. Грузинецът отпадна на полуфиналите и не успя да издърпа Николов в репесажите на първенството.