Начало Борба Слабо начало за класиците ни на Световното първенство

Слабо начало за класиците ни на Световното първенство

Слабо начало за класиците ни на Световното първенство
0

Днес трима родни представители в класическата борба стартираха на Световното първенство по борба, но никой от тях не успя да стигне до полуфиналите на надпреварата. Българите записаха едва две победи днес.

Единственият в днешния ден, който има шанс да бъде изтеглен към репесажите на първенството е Тарек Абделслам. Натурализираният египтянин стартира с победа над Игор Петришин от Израел с 5:2. На 1/8-финалите в неолимпийската категория до 82 килограма, Тарек бе победен от иранеца Реджман Пощам с 2:7. Той обаче надделя над представителя на Беларус и стигна до полуфиналите, където ако запише победа над Бурхан Акбудак от Турция, ще издърпа Абделслам напред в надпреварата.

Участникът на Олимпийските игри в Токио – Айк Мнацканян отпадна още на старта. Натурализираният арменец претърпя загуба в квалификациите в категория до 77 килограма от Мохаммадали Абдолхамид Гераеи от Иран с 6:1.

На 1/4-финалите обаче иранецът бе спрян от ,,руската машина“ Роман Власов. Двукратният олимпийски шампион се наложи с технически туш с 10:1 точки, с което шансовете за репесажи на Мнацканян се изпариха. Това е второ голямо състезание, в което Айк не успява да запише победа.

В неолимпийската категория до 72 килограма Дейвид Димитров започна с победа, над японеца Томохиро Инуе, който е двукратен бронзов медалист от азиатското първенство.

Носителят на златния пояс „Никола Петров“ обаче претърпя загуба в 1/8-финалите от Криступас Слеива от Литва с технически туш – 0:8 точки. Противникът му пък бе спрян от Малкас Амонян от Армения, с което Дейвид отпадна от надпреварата.