Начало Борба Момичетата, които ще разтърсят Белград

Момичетата, които ще разтърсят Белград

Момичетата, които ще разтърсят Белград
0

Броени дни остават до началото на Световното първенство по борба до 23 години в Белград. Сръбската столица ще посрещне 616 борци от цял свят сред, които медалисти от тазгодишните Олимпийски игри и Световно първенство за мъже и жени този месец.

Експерти определят категорията до 76 килограма, като най-оспорвана. Около 10 изключително талантливи и доказани боркини се отправят към сръбската столица, търсейки злато в тежка категория.

Олимпийката и бронзова медалистка от Осло тази година – Аипери Медет от Киргистан е едно от потенциалните имена за титлата. Световната шампионка за девойки ще опита да се качи на най-високото стъпало за първи път от 2017 година насам.

Киргистанката ще има сериозна конкуренция в лицето на световната шампионка за девойки от Уфа, 18-годишната Кайли Уелкър от (САЩ).

Към Белград ще пътуват и сребърната медалистка от Уфа – индийката Бипаша , бронзовите медалистки Ксения Дзибук от Беларус и Дилназ Мълкинова от Казахстан.

Друга изключително силна категория е най-леката, тази до 50 килограма. Там вечното съперничество между Русия и САЩ отново ще влезе в сила. Световната шампионка за девойки Емили Шилсън и рускинята Мария Тюмерекова, която е европейска шампионка за своята възраст, са две от най-силните боркини в категорията.

Emily King SHILSON (USA)

В Сърбия участие ще вземе и молдовката Анастасия Ничита, която през 2020-та година изтръгна европейската титла от ръцете на четирикратната шампионка на стария континент Биляна Дудова. Ничита е безспорният фаворит за титлата, но световната шампионка за девойки Анастасия Сиделникова от Русия, също се е насочила към нея.

Украйна също ще претендира за медалите на първенството, като страната е огромна заплаха за отборната титла. Надпреварата при жените започва в сряда, 3 ноември.