Начало ММА Непобеденият Трейшън Гор ще дебютира в UFC

Непобеденият Трейшън Гор ще дебютира в UFC

Непобеденият Трейшън Гор ще дебютира в UFC
0

27-годишният американски боец Трейшън Гор ще дебютира в най-известната ММА верига в света. Той подписа още през изминалата година с UFC, но чак сега получи първи двубой. Негов първи противник ще бъде Брайън Батъл. Срещата ще се състои на 5 февруари 2022 година в Лас Вегас, Невада и ще бъде част от събитието UFC Fight Night 201. Сблъсъкът ще е в средна категория.

Трейшън Гор има баланс от 3 успеха и нито едно поражение в своята сравнително кратка професионална кариера в смесените бойни изкуства. Американецът е спечелил по една битка със събмишън, една с нокаут и една с единодушно съдийско решение. Гор е бил част от американските вериги AFC и NFC. Той има и две срещи като аматьор – и двете приключват с победа в първия рунд за 183-сантиметровия боец. За последно Гор влезе в клетката през миналия октомври когато надделя със събмишън в средата на първия рунд над Крисчън Ехолс на събитието AFC 5.

Батъл има баланс от 6 успеха и само 1 поражение в ММА. Цели 5 срещи той е спечелил преди финалния гонг (1 с нокаут и 4 след събмишън). 27-годишният американец има сериозна кариера при аматьорите, където записва 8 срещи, 7 от които печели в периода 2017-2018 година. От юли 2019 година Батъл е при професионалистите. Той се е състезавал за две американски организации преди да подпише с UFC – FFIT и HRMMA. Батъл се намира в серия от 5 поредни успеха. Предпоследният дойде през февруари тази година. Тогава той надделява над Бен Фолър със събмишън във втория рунд на събитието Hardrock MMA 117, а в последният – дебюта в UFC – записа успех със съсбмишън отново във втория рунд над Жилбърт Урбина.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".