Начало ММА Германец от руски произход влиза в октагона

Германец от руски произход влиза в октагона

Германец от руски произход влиза в октагона
0

Абусупиян Магомедов ще дебютира в UFC. Германецът от руски произход ще спори в октагона срещу Джералд Меершерт на събитието UFC Fight Night 200, което ще се проведе на 18 декември. Сблъсъкът ще бъде в средна категория.

Магомедов има баланс от 24 победи, 1 равенство и 4 загуби в ММА. Той е спечелил 19 срещи преди финалния гонг (13 с нокаут и 6 след събмишън). 31-годишният боец е бивш претендент за титлата в PFL. Той е бил част и от SFC, GMC, Superior FC и други вериги за ММА. 188-сантиметровият боец не е влизал в клетката от декември 2020 година когато побеждава Цезари Кесик с технически събмишън във втория рунд на събитието KSW 57, навлизайки в серия от 2 поредни успеха. Последното поражение на Магомедов датира от 31 декември 2018 година когато той губи от Луи Тейлър с нокаут след само 33-секунден двубой.

Джералд Меершерт е с баланс от 33 победи и 14 загуби в ММА. Цели 31 от сблъсъците, той е спечелил преди финалния гонг (6 с нокаут и 25 след събмишън). 33-годишният американски боец има 7 успеха и 6 поражения в UFC. 2019 година не беше от най-успешните за него. През март, Меершерт падна от Кевин Холанд на UFC on ESPN 2, но след това се реабилитира с успех над Тревин Джайлс с технически събмишън в третия рунд на UFC on ESPN 5. През октомври, американецът записа втора загуба в клетката за годината, губейки от Ерик Андърс. 2020 година започна с успех за него – над Дерън Уин, но Ян Хейниш и Хамзат Чимаев „свалиха на земята“ Меершерт, отказвайки го и в двете срещи в началото на сблъсъците. През този април Меершерт се завърна на победния път, наделявайки с технически събмишън над Бартош Фабински на UFC on ESPN 22, а в края на август навлезе в серия, надделявайки и над Махмуд Мурадов със събмишън във втория рунд.