Начало Бокс Усик: Всичко, което правя е да стана световен шампион в тежка категория

Усик: Всичко, което правя е да стана световен шампион в тежка категория

Усик: Всичко, което правя е да стана световен шампион в тежка категория
0

Олександър Усик мечтае най-много да стане световен шампион при най-тежките. Украинецът не е завладян от финансовата страна на нещата или коланите, колкото от славата да бъде номер 1.

Всичко, което правя, е да стана световен шампион в тежка категория. Парите не ме мотивират, титлите не ме мотивират. Мотивиран съм от онова, което правя, и по – специално от бокса. Всичко, което ще имам след това, е страничен ефект от работата ми,“ разкри Усик пред световната преса дни преди сблъсъка с Антъни Джошуа.

Усик и Джошуа ще се изправят един срещу друг на ринга на 25 септември, в сблъсък на двама олимпийски шампиони. Срещата ще се проведе на стадиона на футболния отбор Тотнъм.

„Трябва напълно да се отдадете на работата, която вършите, да се молите на Господ Бог да ви даде сила и да му благодарите след това. Мога да ви кажа, че в момента изобщо не мисля кой какво ще направи. Когато излезем на ринга на 25 септември, тогава ще видим. А преди това, който каквото мисли, какви планове прави – нека изгражда“, добави още украинският боксьор.

Олександър Усик е с баланс от 18 победи (13 с нокаут) и нито една загуба на професионалния ринг. Олимпийският шампион от Лондон 2012 година за последно се качи на ринга през октомври. На боксова гала, състояла се в „Уембли Арена“, Усик победи Дерек Чисора с единодушно съдийско решение.

Антъни Джошуа има баланс от 24 победи (21, от които с нокаут) и 1 загуба (от Анди Руис-младши). Световният шампион на четири боксови организации (WBA Super, WBO, IBF и IBO) за последно се качи на ринга в края на декември 2020 година когато нокаутира Кубрат Пулев. В срещата бяха заложени всички пояси, а тя се проведе в зала „Уембли Арена“.