Начало ММА Тиаго Сантос се завърна в топ 5 на UFC (РАНГЛИСТА)

Тиаго Сантос се завърна в топ 5 на UFC (РАНГЛИСТА)

Тиаго Сантос се завърна в топ 5 на UFC (РАНГЛИСТА)
0

Бразилският боец Тиаго Сантос, който е бивш претендент за титлата в полутежка категория, влезе в топ 5 в ранглистата на UFC именно при полутежките.

37-годишният ветеран се изкачи с 2 позиции в седмичната класация на най-известната ММА верига в света, достигайки до 4-о място.

Спад отбелязаха Доминик Рейес, който вече е под номер 5 и Антъни Смит, който е 6-и.

Интересното е, че именно Антъни Смит разби със събмишън в първия рунд Райън Спан в главния сблъсък на отминалото събитие на ирганизацията – UFC Fight Night 192, с което със сигурност ще има корекции нагоре в негото класиране.

Други промени в топ 15 в полутежка категория няма.

Лидер, веднага след шампиона Ян Блахович, е Глоувър Тейшейра. Той е следван от Иржи Прохазка и Александър Ракич. Топ 5 допълват Сантос и Рейес.

На дъното на класацията са: Миша Циркунов – 13-и, Джим Крут – 14-и и Джамахал Хил – 15-и.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".