Начало Бокс Джошуа: Усик е възможно най-добрият след Фюри

Джошуа: Усик е възможно най-добрият след Фюри

Джошуа: Усик е възможно най-добрият след Фюри
0

Антъни Джошуа, който е шампион на WBA (Super), WBO, IBF и IBO в тежка категория, смята следващия си противник на ринга – Олександър Усик за един от най-трудните за побеждаване и добри боксьори.

„За мен Усик е възможно най-добрия противник след Фюри. Нека Фюри да не е мой съперник, но смятам, че все пак ще дам на боксовия свят чудесна боксова вечер на 25 септември“ разкри Джошуа пред медиите, дни преди сблъсъка.

Усик и Джошуа ще се изправят един срещу друг на ринга на 25 септември, в сблъсък на двама олимпийски шампиони. Срещата ще се проведе на стадиона на футболния отбор Тотнъм.

Олександър Усик е с баланс от 18 победи (13 с нокаут) и нито една загуба на професионалния ринг. Олимпийският шампион от Лондон 2012 година за последно се качи на ринга през октомври. На боксова гала, състояла се в „Уембли Арена“, Усик победи Дерек Чисора с единодушно съдийско решение.

Антъни Джошуа има баланс от 24 победи (21, от които с нокаут) и 1 загуба (от Анди Руис-младши). Световният шампион на четири боксови организации (WBA Super, WBO, IBF и IBO) за последно се качи на ринга в края на декември 2020 година когато нокаутира Кубрат Пулев. В срещата бяха заложени всички пояси, а тя се проведе в зала „Уембли Арена“.