Начало ММА Непобеденият в UFC Мурадов влиза в октагона отново

Непобеденият в UFC Мурадов влиза в октагона отново

Непобеденият в UFC Мурадов влиза в октагона отново
0

Махмуд Мурадов ще спори в октагона срещу Джералд Меершерт на събитието UFC Fight Night 196, което ще се проведе на 28 август. Сблъсъкът ще бъде в средна категория.

Мурадов има баланс от 25 успеха и 6 поражения в ММА. Цели 20 срещи той е спечелил преди финалния гонг (17 с нокаут и 3 след събмишън). Узбекът се намира в страхотна серия от 14 поредни победи, последните три от които бяха в най-известната ММА верига в света – UFC. През 2019 година Мурадов записа цели 6 мача в смесените бойни изкуства като 4 от тях спечели преди финалния гонг. В предпоследния си сблъсък в клетката 31-годишният боец надделя с нокаут над Тревър Смит на събитието UFC on ESPN 7, провело се на 7 декември 2019 година, а при последното си влизане в октагона, състояло се на 23 януари тази година, Мурадов надделя над Андрю Санчес с технически нокаут в третия рунд.

Джералд Меершерт е с баланс от 32 победи и 14 загуби в ММА. Цели 30 от сблъсъците, той е спечелил преди финалния гонг (6 с нокаут и 24 след събмишън). 33-годишният американски боец има 7 успеха и 6 поражения в UFC. 2019 година не беше от най-успешните за него. През март, Меершерт падна от Кевин Холанд на UFC on ESPN 2, но след това се реабилитира с успех над Тревин Джайлс с технически събмишън в третия рунд на UFC on ESPN 5. През октомври, американецът записа втора загуба в клетката за годината, губейки от Ерик Андърс. 2020 година започна с успех за него – над Дерън Уин, но Ян Хейниш и Хамзат Чимаев „свалиха на земята“ Меершерт, отказвайки го и в двете срещи в началото на сблъсъците. Преди 3 седмици Меершерт се завърна на победния път, наделявайки с технически събмишън над Бартош Фабински на UFC on ESPN 22.