Начало Други Регрес за джудистите ни след Големия шлем в Казан (РАНГЛИСТА)

Регрес за джудистите ни след Големия шлем в Казан (РАНГЛИСТА)

Регрес за джудистите ни след Големия шлем в Казан (РАНГЛИСТА)
0

Българските джудисти не успяха да спечелят медал на силния турнир от Големия шлем, провел се в Казан, Русия през миналата седмица.

Колебливото представяне, примесено с изненадващи резултати на нискоранкирани джудисти от други страни, доведе до регрес в позициите на голяма част от националите ни в световната ранглиста.

Янислав Герчев изгуби едно място и от днес е под номер 33 в категория до 60 кг.

Божидар Темелков постигна една победа в надпреварата в Русия, при 66-килограмовите, но в ранглистата губи едно място и от днес е 53-и.

В категория до 73 кг. Марк Христов направи добро представяне в Казан, регистрирайки два успеха, но въпреки това изгуби три места и вече е номер 63.

Даниел Дичев и Борис Георгиев, които са най-добрите ни джудисти в категория до 100 кг. не успяха да спечелят среща в Казан. Дичев губи 1 място и вече е 47-и, а Георгиев запазва 51-о място. Двамата са близо до олимпийски квоти и добро представяне в Казан щеше да подпомогне каузата да имаме представител на най-големия спортен форум в тази категория.

Ивелина Илиева, която записа и най-доброто класиране за страната ни в Казан – 7 място при 57-килограмовите при жените, единствена от нашите прогресира като от днес тя е под номер 22 в света.