Начало Борба Обвиниха индийска легенда в борбата в убийство

Обвиниха индийска легенда в борбата в убийство

Обвиниха индийска легенда в борбата в убийство
0

Сушил Кумар, който е единственият индийски борец и спортист от тази държава, печелил повече от един медал на Олимпийски игри (2), е обвинен в убийството на млад борец в собствената си страна, съобщиха „ESPN“.

37-годишният сребърен медалист  в категория до 66 кг. в свободния стил от Игрите в Лондон, състояли се през 2012 година, и бронзов от Пекин 2008 година, се търси от властите в Индия поради нанесен жесток побой над национала на страната до 23 години в категория до 97 кг в свободния стил – Сагар Рана.

Версията за убийството е, че Кумар, заедно със свои приятели, са пребили Рана и още двама души с хокейни стикове и бейзболни бухалки на стадион „Чхатрасал“ в Северозападен Делхи на 5 май, твърди „Indian Express“. Полицията твърди, че причината за нападението е обиди и неуважение от страна на Рана спрямо Кумар.

Двукратният олимпийски медалист е давал имот под наем на Рана в Делхи. След неплатен наем Кумар е помолил Рана да освободи имота. Сагар Рана отказал първоначално, но след това си тръгнал.

Тowa не бяха нашите борци, това се случи късно снощи (5 май). Информирахме полицейски служители, че някои неизвестни хора са скочили в нашите помещения и са се сбили. Няма връзка случилото се на нашия стадион с този инцидент, каза Кумар пред индийската информационна агенция „ANI“.

Сагар Рана е починал от травмите в главата, а другите двама борци, които са били с него са тежко ранени.