Начало Борба Как Индия спечели два олимпийски медала по борба в Лондон (ВИДЕО)

Как Индия спечели два олимпийски медала по борба в Лондон (ВИДЕО)

Как Индия спечели два олимпийски медала по борба в Лондон (ВИДЕО)
0

Индия никога не е била световна сила в борбата. Въпреки това една от най-многолюдните страни в света се гордее с общо 4 олимпийски медалисти през годините. Прави впечатление, че повечето от печелят отличия за сътраната си през последните няколко Олимпийски игри. Причината е, че борбата стана много популярна в страната, особено женската.

От световната федерация по борба припомниха схватката за бронзовия медал в категория до 60 кг. в свободния стил при мъжете от Игрите в Лондон, провели се през 2012 година.

Тогава Йогешвар Дат печели бронза, побеждавайки представителят на Северна Корея – Йон Мьон Ри с 6:0 точки, с което се превръща в третият индийски борец с медал в борбата от най-големия спортен форум.

На Игрите в Лондон Индия прави и най-доброто си представяне в този спорт – 2 медала. Освен Дат, сребро печели и Сушил Кумар при 66-килограмовите, отново в свободния стил. За Кумар Това е и втори олимпийски медал, след бронза от Игрите в Пекин.

 Първият олимпийски медалист в борбата за Индия е Ка-Шаба Джанав, който печели бронз в категория до 52 кг., в свободния стил, на Игрите в Хелзинки, състояли се през 1952 кг.

Преди 5 години – на Олимпийските игри в Рио де Жанейро, Индия празнува и първи медал при жените. Той беше дело на Сакши Малик в категория до 58 кг.