Начало Борба Мими Христова на победа от Токио
0

Мими Христова на победа от Токио

Мими Христова на победа от Токио
0

Мими Христова може да донесе четвърта олимпийска квота за женската ни борба и общо шеста за всички стилове. Тя се класира за полуфиналите на световната квалификация, която се провежда в „Арена Армеец“ в София. Европейската шампионка за миналата година ще се изправи срещу чехкинята Адела Ханжличкова в директен двубой, който да определи носителя на последната квота при 68-килограмовите. Припомняме, че квалификацията в София е окончателна за олимпийски визи, като достигналите до финалите на отделните категории ще се сдобият с квотите.

За съжаление, другите ни две участнички вчера не успяха да стигнат до полуфиналите. Сезен Белберова (53 кг) започна с победа с 3:1 над корейката Хюнюн О, но на 1/4-финалите отстъпи на венецуелката Вийегас. Многократната световна и европейска шампионка в самбото Мария Оряшкова пък не успя да сбъдне мечтата си за участие на олимпийски игри. Тя отстъпи още на старта с технически туш с 1:14 на кубинката Марин Потрийе.

Битките за олимпийски квоти продължават с полуфиналите от 19:00 часа. При успех Мими Христова ще стане четвъртата ни участничка в Токио при дамите. Тя ще се присъедини към Миглена Селишка (50 кг), Евелина Николова (57 кг) и Тайбе Юсеин (62 кг)