Начало Бокс Канело ще прибере 7 пъти по-тлъст хонорар от Сондърс
0

Канело ще прибере 7 пъти по-тлъст хонорар от Сондърс

Канело ще прибере 7 пъти по-тлъст хонорар от Сондърс
0

Световният шампион на WBA и WBC в супер средна категория Канело Алварес (55-1-2) ще прибере крупната сума от 25 милиона паунда за битката си с носителя на пояса на WBO Били Джо Сондърс (30-0). Двамата ще се изправят в неделя рано сутринта българско време на стадиона на „Далас Каубойс“ в Акрингтън. Очаква се по трибуните да има 70 хиляди зрители, което ще превърне срещата в най-гледаната на закрито в историята на бокса в САЩ.

Според предварителните прогнози, 30-годишният мексиканец ще заработи в пъти по-дебела сума от своя британски съперник. Отвъд океана твърдят, че Канело ще прибере 10.7 милиона паунда гарантирани пари по договор. Още 14 милиона пък ще отидат в сметката му след разпределение процентите от продажбата на билети, както и от платените телевизии. Сравнението с 31-годишния непобеден Сондърс е доста стряскащо. По договор британецът трябва да заработи 1.7 милиона паунда, за да излезе на ринга. Той ще прибере общо 3.5 милиона с прибавени към тях хонорари, което означава, че разликата между приходите на двамата е фрапиращите 7 пъти в полза на Канело!

На фона на тези суми, може би не е случайно, че Били Джо постоянно повтаря, че това е мачът на живота му и всичко за него може да се промени, ако го спечели. От своя страна мексиканецът е далеч по-сдържан в това отношение, просто защото той знае своя статут и че това е поредният претендент, който ще се изправи на пътя му.

Сондърс: Този мач е на живот и смърт за мен; Канело: Ще го удрям и ще се чувствам добре