Начало Бокс Сондърс: Този мач е на живот и смърт за мен; Канело: Ще го удрям и ще се чувствам добре
0

Сондърс: Този мач е на живот и смърт за мен; Канело: Ще го удрям и ще се чувствам добре

Сондърс: Този мач е на живот и смърт за мен; Канело: Ще го удрям и ще се чувствам добре
0

Броени часове остават до голямата битка в „супер средна” категория между шампиона на WBO Били Джо Сондърс (30-0) и носителя на поясите на WBC и WBA Саул „Канело” Алварес (55-1-2). Двамата вече се срещнаха веднъж, лице в лице, при пристигането им в Акрингтън, Тексас, а моментът бе наистина наелектризиращ. Британецът Сондърс опита да влезе под кожата на мексиканската звезда, като се закани, че ще му покаже какво представлява „циганския стил”. Канело не му остана длъжен и по всичко личи в неделната сутрин ще станем свидетели на наистина зрелищна битка.

Двамата участваха в предаване на BBС, предвождано от промоутъра Еди Хърн, който направи кратки интервюта с шампионите. Ето какво казаха те преди пресконференцията им и дългоочаквания кантар, който ще се проведе в петък вечер.

„Нещата не опират до пари, защото имам достатъчно, за да храня семейството си и всички около мен да са добре. Всичко е свързано с тези пояси и с осъществяването на мечтата ми. От дете искам да съм абсолютен световен шампион, да спечеля всички титли. Искам, когато се кача на самолета, за да се прибера у дома, да съм реализирал всичко това. Сега нещата опират до всичко или нищо. За мен това е на живот и смърт. Или ще изплувам, или ще потъна. Ако не дам всичко от себе си, това ще ме тормози до края на живота ми. Уважавам Канело като боксьор, човекът не ме интересува. Винаги съм знаел, че пътищата ни с него ще се пресекат. Ще взема тези пояси, не само заради циганското общество, но за всички на Острова”, закани се 31-годишният Сондърс.

Алварес, който противно на богатата си статистика, е по-млад от британеца с една година, не му остана длъжен: „Боксът е моят живот. Не влизам в залата, защото е време за подготовка, а защото обичам спорта и това ме тласка да вървя напред. Не харесвам Били Джо. Аз съм от онези 90 процента от хората по света, които не го харесват. Този мач ще е различен, защото от 4 години той говори за мен, обижда ме, но аз се отнасям по същия начин, както преди всеки друг мач. Той ще разбере, какво е да се боксираш с Канело Алварес. Това, че не го харесвам, ме мотивира и ме кара да се чувствам добре, когато ще го ударя. Вълнувам се. В бокса има тежки мачове и трудни мачове. Неговият стил ще направи този двубой труден, но не и тежък. Имам прекалено много опит, за да се притесня от него. Обичам бокса, всяко нещо, което е свързано с този спорт го обожавам. Няма да се оттегля скоро и поне още 7 години ще съм на върха, няма кой да ме свали от там”, категоричен е Саул.

Съвсем скоро ще разберем, кой от двамата ще изпълни заканата си. Светът на бокса обаче няма да е същият след този мач. Поражение на Сондърс ще е първо за него в професионалния му път. Канело от своя страна не е губил от далечната вече 2013-а, когато отстъпи с доста спорно съдийско решение на Флойд Мейуедър.