Начало Видео „Фолкън“ с титлата при мъжете на Държавното по таекуондо ITF (ВИДЕО)

„Фолкън“ с титлата при мъжете на Държавното по таекуондо ITF (ВИДЕО)

„Фолкън“ с титлата при мъжете на Държавното по таекуондо ITF (ВИДЕО)
0

Близо 300 състезатели се впуснаха в Държавния шампионат по Таекуондо ITF в дисциплините – спаринг и силов тест за възрастовите категории – деца, юноши и девойки, мъже и жени.

Надпреварата, която се проведе в спортна зала „Скаптопара“ в Благоевград, бе и шанс за спортистите от всички клубове от страната да намерят място в разширения състав на националния отбор. Най-добрите ни таекуондисти ще бъдат включени в разширения състав на България за предстоящото Европейско първенство, което ще се проведе от 22 до 30 октомври 2021 на о-в Крит, както и за Световното за юноши и девойки в Беларус през декември.

Съботният ден започна със спарингите на индивидуално и отборно при деца, мъже и жени, а след това продължи със силов тест индивидуално и отборно при мъже и жени. В неделя се проведоха спарингите при юноши и девойки младша и старша възраст.

Отборно при мъжете с най-много златни медали завършиха участниците от Таекуондо клуб „Фолкън“ – Благоевград, които завоюваха пет първи места, две сребърни отличия и бронзов медал. Втори е отборът на „Армейски спортен клуб Тракия“ от Пловдив, а трето място в спаринга е за отбора на СК „Таек Кион“ от Ботевград.

При жените е с най-много отличия – два златни, два сребърни и един бронзов медал е отборът на СК „Калоян-Ладимекс“ от Перник. При деца, юноши и девойки в спаринг срещите първо място зае отборът на ТК „Тайгър тийм“ от Перник, следван от СК „Тервел 2006“ от гр. Севлиево, а трети е СК „Калоян-Ладимекс“ от Перник.

Следващото Държавно първенство по таекуондо ITF за всички възрасти в дисциплините форма, специална техника и самозащита ще бъдат в периода 21 – 23 май в Панагюрище.