Начало Бокс Джошуа: Имаме оферта! Фюри вече няма къде да се скрие
0

Джошуа: Имаме оферта! Фюри вече няма къде да се скрие

Джошуа: Имаме оферта! Фюри вече няма къде да се скрие
0

Световният шампион в тежка категория на WBA, WBO, IBF и IBO Антъни Джошуа (24-1) обяви, че вече има една официална оферта за дата и място на двубоя с носителя на пояса на WBC Тайсън Фюри (30-0-1). Той използва социалните мрежи, за да предупреди „Краля на циганите”, че вече няма място за отстъпление и тази битка ще се проведе. Към момента все още няма потвърждение кога точно това ще се случи. Обсъжданите дати в пространството, които бяха спуснати и от мениджъра на Ей Джей – Еди Хърн, са 17 и 24 юли. Опциите, които самият Фюри пък призна, че са поставени на масата, са Великобритания, Саудитска Арабия, Катар, Сингапур, Китай, САЩ и Дубай.

Антъни Джошуа обяви, че двубоят с Фюри изглежда все по-близо

„Имам хубави новини тази вечер. Получихме първата ОФИЦИАЛНА оферта за домакинство на битката за абсолютната световна титла в тежка категория. Слагам тренировъчните маратонки и започваме. С Божията помощ, ще спечеля. Вече няма къде да се крие, защото аз идвам”, написа Джошуа.

На фона на пандемичната обстановка в по-голямата част от света, шансовете срещата да се проведе на Острова изглеждат най-малки. Треньорът на Фюри – Шугърхил Стюард също обяви, че този двубой не може да се играе пред празни трибуни. „Това е тежка категория, а тези двамата са най-големите звезди в момента. Няма как да организираме такъв мач без публика, само по телевизията. Той заслужава да е пред пълни трибуни, иначе няма никакъв смисъл да се проведе сега. Трябва да се случи така, че хората да се бият за билети, а трибуните да гърмят, когато двамата стъпят на сцената”, отсече Стюард.