Начало ММА Кормие ще учи Кевин Холанд на борба

Кормие ще учи Кевин Холанд на борба

Кормие ще учи Кевин Холанд на борба
0

Само допреди три седмици Кевин Холанд бе най-сериозният претендент за следващ съперник на Израел Адесаня.

Тези надежди на американеца бяха попарени след две последователни загуби в рамките на 20 дни. 28-годишният боец бе надигран първо от Дерек Брънсон, а след това и от Марвин Ветори.

Загубите на Холанд бяха идентични, тъй като и Брънсон, и Ветори доминираха благодарение на уменията си на земя. Кевин бе силно разкритикуван за липсата на адекватни умения в борбата след поражението от Брънсон, а нападките продължиха след огледалното му представяне и през изминалия уикенд.

Изглежда обаче калифорниецът си е взел поука от последните си две представяния и призна, че ще се допита до един от най-големите ММА майстори на тепиха – Даниел Кормие.

Снимка: БТА

„Няма да правя коренни промени в играта си“, заяви Холанд след загубата в неделя.

„Единственото, което мога да ви кажа е, че ще прекарам известно време с Даниел Кормие. Той ще ми помогне да подобря борбата си. Ще обърнем внимание най-вече на защитата, защото трябва да спирам опитите за тейкдаун на противниците ми.

„Това, че съперниците ми искат да се борят далеч не означава, че ще прекроявам напълно стратегията си. Аз съм боец, който обича да влиза на размени. Просто трябва да се науча как да отблъсквам атаките им и да си давам повече време в стойка“, допълни Холанд.