Начало Бокс Радослав Панталеев донесе пета титла на България от Купа „Странджа“

Радослав Панталеев донесе пета титла на България от Купа „Странджа“

Радослав Панталеев донесе пета титла на България от Купа „Странджа“
0

Пет от пет за българските боксьори във финалите на турнира за Купа „Странджа“. Последният успех дойде на сметката на Радослав Панталеев, който последен от родната група се качи на ринга в столичната зала „София“. Националът ни в категория до 91 килограма сломи съпротивата на Нарек Манасян от Армения след 4:1 съдийски гласа (29:28, 29:28, 30:27, 29:28, 28:29).

Мачът премина през много тежки размени от близка дистанция. Двамата приеха този стил на водене на боя, като българинът в нито един момент не отстъпи. Ударите валяха един след друг, а в средата на третия рунд на арменеца му се отвори аркада над лявото око след сблъсък на главите. Той довърши срещата, но въпреки това по-добрата и чиста игра на бронзовия медалист от последното световно първенство  му гарантира златото.

Снимки: LAP.BG

По-рано златни медали в 72-ото издание на най-стария боксов турнир за аматьори Купа „Странджа“ си осугириха Даниел Асенов (52 кг) и Хавиер Ибенес (57 кг), както и при дамите Стойка Кръстева (5, кг) и Станимира Петрова (57 кг).

Подробности четете ТУК.

Президентът на родната федерация по бокс Красимир Инински изрази задоволството си от проведения турнир за купа „Странджа“. Той сподели, че е получил поздравления за нивото на състезанието и организацията.

„Много съм доволен. Всички казват, че това е турнир, с ранг на световно първенство. Нивото наистина бе много високо, като мачовете бяха от страхотна величина. Получихме поздравления от всички участници, не само за организацията, но и за съдийството, което не може да не ме радва“, заяви Инински. Шефът на федерацията отличи и родните боксьори, които спечелиха 5 златни и 3 бронзови медала. „Радващо е и показва работата, която треньорите са свършили по време на подготовката. Онези, от които очаквахме да се заявят, го направиха – Радо Панталеев (91), Даниел Асенов(52), Станимира Петрова(57) и Стойка Кръстева(51). За пръв път златен медал донесе и Хавиер Ибанез, за които това беше първото международно състезание за България. Има още работа, но „Странджата“ бе добра отправна точка. Предпоставките за бъдещи успехи са налице, въпрос на полагане на труд от всички ни“, каза още Красимир Инински.