Начало Борба „Сбиват” Александров и Тарек на „Дан Колов – Никола Петров”
0

„Сбиват” Александров и Тарек на „Дан Колов – Никола Петров”

„Сбиват” Александров и Тарек на „Дан Колов – Никола Петров”
0

Интересно решение да „сбие” Даниел Александров и Тарек Абделслам, е взел старши треньорът на националния ни отбор по борба в класическия стил Армен Назарян. Легендата е записал двамата да се състезават в категория до 87 килограма на международния турнир „Дан Колов – Никола Петров”, който ще се проведе от четвъртък, 8 април, до неделя, 11 април, в зала „СИЛА” в Пловдив. По този начин той ще опита да отсее кой от двамата да участва на европейското първенство във Варшава (18-25 април) и кой да се готви за световната олимпийска квалификация в София (6-9 май). Идеята е, който се представи по-добре в зала „СИЛА” да продължи подготовка за битката за квотите за Токио, а другият борец ще бъде изпратен на шампионата на Стария континент в Полша.

Даниел Александров може да се изправи срещу Тарек Абделслам на предстоящия турнир в Пловдив

Както вече информирахме, Едмонд Назарян няма да участва на турнира тази седмица. Европейският шампион при 55-килограмовите имаше проблем с рамото и ще пропусне състезанието. Почивка получава и капитанът на класиците Иво Ангелов, което означава, че тепърва ще се вземе решение кой от двамата да се бори на европейското първенство и кой на квалификацията в София.

На тепиха при дамите се завръщат Биляна Дудова (57 кг) и Мими Христова (68 кг). И двете европейски шампионки пропуснаха олимпийската квалификация в Будапеща през март, като в категория до 57 килограма квота за Игрите в Токио спечели Евелина Николова, но при 68-килограмовите Юлияна Янева не успя да се пребори за визата. Впечатление прави, че тя също е в списъка на Петър Касабов за участие в Пловдив, както и голямата ни звезда в самбото – Мария Оряшкова (76), която продължава с опитите да изпълни мечтата си и да спечели квота за Токио в борбата.

Биляна Дудова ще се бори на турнира в зала „СИЛА“

В свободния стил треньорският щаб, начело с Валентин Ангелов, също е заложил на пряк сблъсък. В категория до 74 килограма са записани Али Умарпашаев, който участва на европейската олимпийска квалификация миналия месец, и Мирослав Киров. По-добре представилият се от двамата най-вероятно ще се пусне на световната квалификация. Владимир Дубов (65), световен и европейски вицешампион от 2013-а също е в списъка, както и Микяй Наим (57), световен вицешампион до 23 г., и Джемал Али (86), втори от Евро 2018 при юношите., армен

Общо българските борци на „Дан Колов – Никола Петров” са 57. От тях 22 са в свободния стил, 29 са при класиците и 6 са при дамите. В турнира ще вземат участие състезатели от 20 държави.

Снимки: БФ БОРБА