Начало Борба Бисер Георгиев: Пазим най-доброто за София
0

Бисер Георгиев: Пазим най-доброто за София

Бисер Георгиев: Пазим най-доброто за София
0

Националният ни тим по борба в класическия стил ще изпрати втория си отбор за европейското първенство във Варшава. Шампионатът на Стария континент ще се проведе от 18 до 25 април. Старши треньорът на отбора Армен Назарян и неговият помощник Бисер Георгиев заявиха, че не могат да си позволят да рискуват най-силните си състезатели и при евентуална контузия някой да пропусне Световната олимпийска квалификация в София. Битката за квоти за Игрите в Токио е само 10 дни след европейското – от 6 до 9 май в „Арена Армеец”.

Към момента класиците имат една квота, в лицето на Кирил Милов (97 кг). Това ще позволи на национала да участва на европейското, където да трупа игрова практика преди Токио. Останалите водещи имена обаче ще останат на подготовка в Тетевен. Националите заминават на лагер в сряда, където ще изкарат до старта на квалификацията.

„Възможно е нито Тарек (Абделслам), нито Даниел (Александров) да участват на европейското първенство. Ще преценим следващата седмица. Същото важи и за Иво Ангелов и Едмонд Назарян. Искаме да ги държим във върхова форма и да се конкурират един друг. Трябва да видим и как ще се чувства Едмонд, предвид контузията, която имаше. При всички положения, ще запазим най-доброто за квалификацията”, сподели Бисер Георгиев.

Тарек и Даниел Александров може да пропуснат Европейското първенство, за да продължат подготовка за квалификацията

Той изрази задоволство от „Дан Колов – Никола Петров”, където класиците излъчиха трима шампиони. „Много съм доволен от тримата шампиони. Дейвид Димитров заслужаваше пояса, защото направи много добри игри, а освен това, в последните години има много силни резултати, показва едно постоянство, а и се размина на един мач от квотата в Унгария. Радослав Георгиев също много добре се сбори, има израстване. Младо момче е, има голям потенциал. Стоян Кубатов също. Очакваме вече медали от тях и от големи първенства”, каза още Георгиев.

Радослав Георгиев направи силни борби в Пловдив и ще бъде запазен за квалификацията в София Снимки БФ БОРБА