Начало Борба Куп звезди се пускат на „Дан Колов – Никола Петров”
0

Куп звезди се пускат на „Дан Колов – Никола Петров”

Куп звезди се пускат на „Дан Колов – Никола Петров”
0

Водещи имена от световната борба ще вземат участие на международния турнир „Дан Колов – Никола Петров” в Пловдив. Въпреки пандемията, заявки за надпреварата в зала „СИЛА” са подали редица призьори от световни и континентални първенства. Турнирът ще се проведе от четвъртък до неделя (8-11 април).

При свободняците ще видим Нурислам Санав (Каз), който е бронзов медалист от световното през 2019-а в кат. до 57 кг. Иранецът Можтаба Голейж е неизменен призьор в последните 5 г. и двукратен световен шампион за мъже до 23 г. в категория до 97 кг. У нас пристига и петият от олимпийските игри Рио 2016 Педро Вебалос (Вен) в категория до 86 кг, където ще се бори и аржентинецът Аугустин Дестрибаш, който вече има квота за Игрите в Токио.

Можтаба Голейж е една от звездите, които ще участват на „Дан Колов – Никола Петров“

В класическия стил в лека категория до 60 кг ще се бори шампионът на Азия от 2020-а Пуя Насерпур (Иран), а при 87-килограмовите Луис Авендано (Вен), трикратен панамерикански шампион. Сърбите ще бъдат представени от Мате Немеш (67), бронзов медалист от Европейските игри, Александър Маскович (72), многократен призьор от европейски първенства, както и от Михаил Каджая (97), двукратен бронзов медалист от световни първенства. Грузинците пък водят европейския шампион за юноши от 2018-а Темури Тчкуаселидзе (87).

Легендата Стоян Добрев е треньор на сръбския национален отбор, който пристигна с водещите си имена за турнира Снимка: БФ БОРБА

При жените ще се бори шведката Йохана Метсон (62), призьорка от световни първенства и европейска шампионка. В същата категория ще излезе и Лайс Нунеш де Оливейра (Бр), която е със спечелена квота за Токио 2020. На тепиха общо ще излязат борци от над 20 страни.