Начало Борба Световният шампион Кайл Дейк се надява да стигне Игрите в Токио

Световният шампион Кайл Дейк се надява да стигне Игрите в Токио

Световният шампион Кайл Дейк се надява да стигне Игрите в Токио
0

Световният шампион по борба свободен стил в категория до 79 кг. – Кайл Дейк се надява да участва на Игрите в Токио, които ще се проведат през това лято.

Борецът, който на 25 февруари стана на 30-годишна възраст спечели квотата за САЩ в тази категория още на първия турнир, който беше квалификация за Олимпийските игри, а именно Световното първенство в Казахстан, провело се през 2019 година. Тогава Дейк надделя последователно над Ойбек Насиров (Киргизстан), Гаджи Набиев (Русия), Рашид Курбанов (Узбекистан) и Джабраил Хасанов (Азербайджан), печелейки по този начин квота и втора световна титла, след тази от Будапеща, година по-рано.

Причината Дейк да няма сигурна квота е принципът, по-който американците пращат борци на Игрите в Токио. До момента САЩ имат спечелени цели 15 квоти от 18 възможни. Именно тези 15 квоти ще бъдат раздадени на олимпийските преборвания, които стартират днес в Университетския парк в Пенсилвания.

Нито един американски борец няма сигурна квота, независимо от кариерата и представянето му!

„В живота на всеки човек идва момент, в който трябва да поставиш всичко на линия. Всичко, което си направил, всички тренировки и избор на живот, ще излязат наяве. И единственото нещо, което можеш да направиш, е да поставиш най-добрия си крак напред и да го оставите да лети! Ще се видим скоро“, написа Дейк преди преборванията в профила си в Instagram.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kyle Dake (@kyledake444)

Нито един американски борец няма сигурна квота, независимо от кариерата и представянето му!