Начало Бокс Дилиън Уайт: Ще се бия с Уайлдър и в Алабама
0

Дилиън Уайт: Ще се бия с Уайлдър и в Алабама

Дилиън Уайт: Ще се бия с Уайлдър и в Алабама
0

Междинният световен шампион на WBC в тежка категория Дилиън Уайт (28-2) обяви, че е готов на всичко, за да се изправи срещу бившия крал на организацията – Дионтей Уайлдър (42-1-1). Британецът, който нокаутира на 27 март Александър Поветкин в четвъртия рунд, говори пред „Sky Sports”. В интервюто той призова „Бронзовия Бомбардировач” да спре да се крие и най-накрая да се върне на ринга.

„Смятам, че обществения интерес за мач с Уайлдър е голям. Много хора искат тази битка да се състои. Нямам нищо против да го проведем в САЩ, защото това може дори да увеличи приходите. Ще бъде хубаво да направим толкова голям мач там през лятото. Готов съм да се бия с Уайлдър и в Алабама, ако това ще го накара да се чувства сигурен и в безопасност. Ако иска, може да си извика домашни съдии, от неговия град, няма значение. Не ми пука. Дори бих се бил с него в собствения му дом, в кухнята, в гаража, в градината, където каже. Просто искам да се добера до него и да го нараня”, изригна Уайт.

Той не пропусна да подеме темата и за битка с настоящия световен шампион на WBC Тайсън Фюри (30-0-1). „Краля на циганите” се готви за два мача с носителя на поясите на WBA, WBO, IBF и IBO Антъни Джошуа (24-1), но Уайт може да се намеси и там, предвид че вече е официален претендент.

„Важно е кое е най-добро за кариерата ми и кое може да ми осигури най-добри доходи. Нямам нищо против да се бия в Америка, в Англия или където и да е. Просто искам да съм ангажиран с мачове и да съм готов за Фюри. Не ми е приятно, че той ме избягва, както го прави и Уайлдър. Тези момчета са пълни смешници. Бил съм повече боксьори от Топ 10 на списание „Ринг”, отколкото те двамата, взети заедно. Те просто се правят на готини за пред публиката, но нищо повече”, каза още „Крадеца на трупове”.

И докато Уайт се заканва на Уайлдър и Фюри, то към него се е насочил друг боксьор – Джърмейн Франклин. Предстои да разберем накъде ще задуха вятърът.