Начало Бокс Джошуа погледна към Уайлдър и Уайт
0

Джошуа погледна към Уайлдър и Уайт

Джошуа погледна към Уайлдър и Уайт
0

Обединяването на всички титли в тежката категория се е превърнало в основна краткосрочна цел за Антъни Джошуа.

Доскоро основната линия, по която Ей Джей се движеше, беше мач с настоящия носител на пояса във версия WBC – единственият, който не е негово притежание, Тайсън Фюри. За целта той трябва да се справи първо с Кубрат Пулев, срещу когото ще защитава титлите си на на IBF, WBO и WBA, а “Циганския крал” трябва да спечели третия си двубой срещу Дионтей Уайлдър.

Битката за надмощие между различните организации, обаче, принуди щаба на Джошуа да погледне и в по-различна посока. Мениджърът му Еди Хърн заяви, че Ей Джей е готов да се изправи срещу когото и да било, за да прибави и последната липсваща му титла към колекцията си.

“Като гледаме голямата картина, Джошуа иска титлата на WBC. Никога не се е притеснявал дали ще е срещу Уайлдър или Фюри. Който и да спечели пояса, Джошуа ще се бие с него за обединяване на титлите. Но знаем, че победителят от Дилиън Уайт – Александър Поветкин тази събота ще стане официален претендент за този пояс и WBC ще нареди той да се бие с победителя от Фюри и Уайлдър”, каза Хърн.

Мениджърът разгледа и потенциалната възможност, при победа над “Бронзовия бомбардировач”, Фюри да откаже да защитава титлата.

“Но, ако Фюри не иска да се бие с Уайт, тогава Уайт ще бъде повишен от временен шампион в шампион. А това никак не ми харесва. Какво ще стане? Джошуа веднага ще излезе срещу Уайт. Ако Тайсън откаже – ще му вземат титлата. И Уайт може да стане неоспорим шампион. От дълго време той само стои и чака, така че пред него се открива страхотна възможност”.

Снимка: БГНЕС