Начало Бокс Фюри обяви кога спира с бокса
0

Фюри обяви кога спира с бокса

Фюри обяви кога спира с бокса
0

Тайсън Фюри често говори за това какво би правил след края на боксовата си кариера, като сега определи и времето, в което това ще се случи.

„Циганския крал“ не рядко се заиграва с възможността да се пробва в смесените бойни изкуства и отново да участва в кеча, щом спре с бокса, а това, изглежда все по-близо във времето. Преди да окачи ръкавиците на пирона, Фюри си е поставил за цел да се боксира още точно 3 пъти. Пред iFL TV той заяви, че мачът му с Дионтей Уайлдър на 22 февруари е първият от „финалния спринт“, а след това иска да срещне Антъни Джошуа и Дилиън Уайт.

„Ред е на Уайлдър, след това Джошуа и Дилиън Уайт. После съм аут“, каза „Циганския крал“. Ако на 22 февруари успее да вземе короната на WBC от Уайлдър, то изцяло британски сблъсък с Антъни Джошуа за обединяването на всички пояси ще бъде историческо събитие за бокса. Ако успее да мине и през Ей Джей, Фюри ще обърне поглед към задължителния претендент на WBC за последния си двубой.

Снимка: БТА

„Официален претендент е за колко дни? 2000? 2000 дни и все още не е получил мач за титлата. Така че, щом бия Уайлдър, ще му дам този шанс. Заслужава си го. Поставен е високо в ранглистата, а още не се е бил за пояс. Струва ми се, че само той не го е правил, така че ще има тази възможност. Мога да направя защита срещу него, със сигурност. Ще е единият от последните ми три мача. Джошуа, Уайт и – край“, уточни Фюри.

Снимка: БТА