Начало Бокс Кубрат е „отворен за разговори“ да отстъпи
0

Кубрат е „отворен за разговори“ да отстъпи

Кубрат е „отворен за разговори“ да отстъпи
0

Кубрат Пулев е готов да изслуша предложение относно възможността да се оттегли от двубой с Антъни Джошуа, за да може британецът да се бие със сънародника си Тайсън Фюри за обединяване на всички титли в тежката категория.

Боксовата ни звезда, който вчера навърши 39 години, даде специално интервю пред авторитетния сайт boxingscene.com, в което говори за дългоочаквания си сблъсък с Ей Джей. Кубрат недвусмислено заяви пред журналиста Дан Рафаел, че голямото му желание е да се изправи срещу Джошуа и е уверен в победата.

„Подписахме договори за този мач и всичко е готово. Работихме по неговия повече от 2 месеца и не беше никак лесно. Но сега всичко е уредено и съм готов. Не искам да чакам. Искам мача за титлата с Антъни Джошуа и ще го бия хубаво, за втори път ще загуби с нокаут. Аз съм задължителният претендент и има правила. Няма значение с кого иска да се бие той или кой иска да се изправи срещу него. Антъни Джошуа трябва да се боксира с мен“, отсече Пулев.

Колаж: Sky sports

На въпрос за евентуална сделка, при която той да се откаже от двубоя, обаче, Кубрат леко смени тона. Той категорично заяви, че не е получавал никакво предложение за това, но би изслушал подобна оферта.

„Готов съм да се бия с Джошуа, но – не знам. Никой не знае, искам този мач. Когато някой дойде при мен и ми каже нещо, предложи ми нещо – може би. Не знам, но искам този мач, готов съм за него и вярвам, че ще се случи през тази година. Дълго време чаках този двубой с Антъни Джошуа. От години съм официален претендент, но съм отворен за разговори, няма проблем. Но искам този мач. Това е“.

На същата позиция застана и промоутърът Ивайло Гоцев, който е част от екипа, грижещ се за кариерата на Пулев. Той категорично заяви, че желанието на целия щаб е мач с Джошуа да има възможно най-скоро и отбеляза, че все още никой не ги е търсил относно евентуално отстъпване.

Фактът е, че подписахме и подпечатахме договор с Джошуа, в това няма никакъв спор. Има два отделни договора, подписани между четирима боксьори – за трети мач между Фюри и Уайлдър, като Уайлдър активира това си право. Това е общоизвестен факт. Също така има договор и между Антъни и Кубрат Пулев. Дълго време чакахме това. Няма да се откажем. Сега е наш ред за мач с Джошуа, според подписаното споразумение. Не сме получили нито дума за договор относно отказване. Никой не ни е търсил. Всички сме заинтересовани от намирането на най-скорошна дата за мач между Джошуа и Пулев“, заяви Гоцев пред boxingscene.com.