Начало Бокс WBC посочи своя Топ 10 за всички времена
0

WBC посочи своя Топ 10 за всички времена

WBC посочи своя Топ 10 за всички времена
0

Ръководството на Световният Боксов Съвет – WBC посочи кои са имената, които стоят над всички в исторически план в тежка категория. Колегите от „World Boxing News” публикуваха списъка, който се обновява през определен период от време. Впечатление прави, че от него отсъства Дионтей Уайлдър, който държа короната на организацията в продължение на 5 години. Американецът бе шампион в периода 2015-2020, но изглежда това не е достатъчно, за да може да се нареди сред най-великите.

От Топ 10 отсъства и настоящият шампион Тайсън Фюри. При всички положения обаче, ако британецът защити титлата и прибави поясите на WBA, WBO, IBF и IBO в мач с Антъни Джошуа, това ще се промени. Съвсем очаквано, класацията е оглавявана от най-голямата легенда в тежка категория – Мохамед Али. Той е поставен на върха за сметка на Майк Тайсън и последния абсолютен световен шампион – Ленъкс Люис.

Майк Тайсън на сцената на „Бродуей“

Общо 26 боксьори са печелили пояса на WBC в тежка категория в годините назад. Само петима от тях обаче са успявали да си върнат титлата, след като веднъж са я загубили – Али, Тайсън, Люис (два пъти), Хасим Рахман и Виталий Кличко.

ТОП 10 НА WBC ЗА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА

  1. Мохамед Али (САЩ)
  2. Майк Тайсън (САЩ)
  3. Ленъкс Люис (Великобритания)
  4. Лари Холмс (САЩ)
  5. Ивендър Холифийлд (САЩ)
  6. Джордж Форман (САЩ)
  7. Джо Фрейзър (САЩ)
  8. Виталий Кличко (Украйна)
  9. Сони Листън (САЩ)
  10. Кен Нортън (САЩ)