Начало Бокс Ленъкс Люис: Боксьорите днес мислят повече за парите

Ленъкс Люис: Боксьорите днес мислят повече за парите

Ленъкс Люис: Боксьорите днес мислят повече за парите
0

Ленъкс Люис, който е бивш абсолютен световен шампион в тежка категория, сподели че в последно време има раздвижване при най-тежките и категорията е станала по-интересна, но не толкова, колкото когато той се е боксирал.

„Напълно съм съгласен, че тежка категория стана доста по-вълнуваща през последните няколко години, но не съм сигурен, че боксьорите притежават съвсем същото ниво на умения или техника, както когато с моите конкуренти се намирахме на върха си. Тогава нашите битки бяха такива големи събития …“, сподели той в интервю за deadline.com, цитирани от fight-bg.com.

„Лъва“ от Лондон коментира и ситуацията с английски боксьори днес, както и това, което е по-важно: славата или парите.

Днес боксьорите в дивизията мислят повече за парите и по-малко за славата. Ние преследвахме славата. Но всяка епоха е нова епоха. Антъни, Тайсън, Дилиън … в момента в Обединеното кралство има много добри боксьори в тежка категория. Предстоят няколко добри двубоя“, завърши Люис.

Ленъкс Люис е бивш абсолютен световен шампион в тежка категория. Той има победи над боксьори като Виталий Кличко, Ивендър Холифилд, Майк Тайсън, Хасим Рахман, Шанън Бригс и Франк Бруно. Люис завършва кариерата си с актив от 42 успеха (32 с нокаут), 1 равенство (Ивендър Холифилд) и 2 загуби (Хасим Рахман и Оливър Маккол).