Начало Борба Едмонд под въпрос за „Дан Колов – Никола Петров”
0

Едмонд под въпрос за „Дан Колов – Никола Петров”

Едмонд под въпрос за „Дан Колов – Никола Петров”
0

Европейският шампион при 55-килограмовите в класическия стил Едмонд Назарян може да пропусне „Дан Колов – Никола Петров”. Турнирът ще се проведе в Пловдив от 8 до 11 април, като до момента са заявени за участие борци от 20 страни.

Синът на легендата Армен Назарян обаче продължава да изпитва проблеми с рамото. Той е измъчван от травма от началото на годината, като все още не е ясно дали ще успее да се възстанови за европейското първенство. Шампионатът на Стария континент е от 18 до 25 април във Варшава, Полша.

Армен Назарян ще раздели отбора на две след „Дан Колов – Никола Петров“, за да може едните борци да участват на европейското, а другите да се готвят за квалификацията в София

В момента класиците са на лагер в Самоков. Те се готвят там заедно с борците на Сърбия, Венецуела, Хондурас и Колумбия. Двукратният олимпийски шампион Армен Назарян ще използва „Дан Колов – Никола Петров”, за да направи преценка кои борци да участват на европейското и кои да продължат подготовка за световната олимпийска квалификация в София през май (6-9). По всяка вероятност легендата ще раздели състава на две, за да не се рискува здравето на водещите борци преди последната битка за квоти за Игрите в Токио.

Снимки: БФ БОРБА