Начало Борба Олимпийският шампион Беленюк открива своя зала по борба (ВИДЕО)

Олимпийският шампион Беленюк открива своя зала по борба (ВИДЕО)

Олимпийският шампион Беленюк открива своя зала по борба (ВИДЕО)
0

Борецът Жан Беленюк, който единствен спечели златен медал за своята държава на Олимпийските игри в Токио, ще открие на 30 октомври своя зала по борба в украинската столица Киев. Новината съобщи самият олимпийски шампион в категория до 87 кг в класическия стил, чрез социалните мрежи.

Приятели, ремонтните дейности в залата са към своя логичен край! Както обещах, бих искал да обявя откриването му, което ще се състои на 30 октомври от 11:00 часа, на адрес: Киев, ул. Фрометовская 2. Очаква ви тържествено откриване, общуване на живо, автограф сесия. Ще има и възможност за записване на дете в секцията по борба! Занятията за деца ще бъдат безплатни. Каня всички“, написа Беленюк в профила си в Instagram, добавяйки и видео от финалните щрихи по създаването на съоръжението.

30-годишният Беленюк, спечели единственият златен медал за Украйна на Игрите в Токио (страната взе общо 19 медала, сред които още 6 сребърни и 12 бронзови). Това той стори в категория до 87 килограма в класическия стил, надиграйваки 4 опоненти. Това беше второ отличие за него след среброто в категория до 85 кг. преди 5 години – от Игрите в Рио де Жанейро.

Беленюк е и двукратен световен и трикратен европейски шампион, а в кариерата си има и злато от Европейските игри, които се проведоха в Минск, Беларус през 2019 година.