Начало Борба Олимпийски шампион не заменя за нищо времето на върха на почетната стълбичка (СНИМКА)

Олимпийски шампион не заменя за нищо времето на върха на почетната стълбичка (СНИМКА)

Олимпийски шампион не заменя за нищо времето на върха на почетната стълбичка (СНИМКА)
0

Давид Чакветадзе, който е настоящ олимпийски шампион по борба в категория до 85 кг. при класиците, се подготвя, да атакува златото и на Игрите в Токио. Te трябва да се проведат това лято.

28-годишният борец сподели снимка в социалните мрежи от момента, в който е на върха на почетната стълбичка в Рио де Жанейро, целувайки златния медал под съпровода на руския химн.

„Минути, които за нищо не могат да бъдат заменени в живота“, написа Чакветадзе в профила си в Instagram.

Припомняме, че Давид Чакветадзе спечели сребърен медал на Световната индивидуална купа по борба, която се проведе през декември в сръбската столица Белград. По пътя към отличието, той елиминирa трима борци, включително и родния Йоан Димитров, достигайки до финала в категория до 87 кг. в класическия стил. В битката за златото обаче Чакветадзе загуби с технически туш – 0:10 точки от беларусина Кирил Маскевич.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".