Начало Борба Олимпийски шампион по борба няма да защитава титлата си (ВИДЕО)

Олимпийски шампион по борба няма да защитава титлата си (ВИДЕО)

Олимпийски шампион по борба няма да защитава титлата си (ВИДЕО)
0

Давит Чакветадзе, който е настоящ олимпийски шампион в категория до 85 кг. в класически стил (вече до 87 кг.), не успя да спечели квота за Русия за Олимпийските игри в Токио, които ще се проведат през лятото.

Грузинецът, който се състезава за Русия, стартира с два успеха (3:2 над Сунил от Индия и 6:0 над Михаел Вагнер от Австрия), но в среща от полуфиналите, която беше и директна за олимпийска квота, Чакветадзе загуби от Зураби Датунашвили, който представя Сърбия след 1:1 точки.

Интересното е, че Зураби Датунашвили е също както Чакветадзе – грузинец, но със сръбски паспорт, а негов треньор е българинът Стоян Добрев.

Това е и единствената категория, в която Русия няма да има борец на Игрите в Токио. „Сборная“ са съставът с най-много спечелени визи за най-големия спортен форум в този спорт – 17 от общо 18 (пълни състави – по 6 борци страната ще има при жените и в свободния стил при мъжете, а в класическия ще бъдат с 5 състезатели от 6 възможни).

Вижте как Чакветадзе изпусна да донесе последната липсваща олимпийска квота на Русия.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".