Начало Борба Алексанян се готви да защити олимпийската си титла в борбата (ВИДЕО)

Алексанян се готви да защити олимпийската си титла в борбата (ВИДЕО)

Алексанян се готви да защити олимпийската си титла в борбата (ВИДЕО)
0

Артур Алексанян, който е настоящ олимпийски шампион по борба в категория до 98 кг. (вече до 97 кг.) при класиците, се подготвя за защита на титлата си.

Арменецът демонстрира страхотна сила, правейки три поредни набирания на въжета, в тренировъчната зала.

„Пътят до Токио“, написа Алексанян в профила си в Instagram, добавяйки и видео.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Artur Aleksanyan (@arturaleksanyan_)

Алексанян има и бронзов медал от Игрите в Лондон през 2012 година в категория до 96 кг. 29-годишният борец е трикратен световен, петкратен европейски шампион, както и номер 1 на Европейските игри, провели се в Минск през 2019 година. Арменецът има още 5 медала от големи шампионати.

Категория до 97 кг. при класиците на Игрите в Токио се очаква да бъде много оспорвана. Там, освен Алексанян, са и: непобеденият от над 2 години руснак Муса Евлоев и турският номер 1 и носител на медали от всички големи турнири – Ченк Илдем.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".