Начало Борба Олимпийският шампион Чакветадзе приема за урок среброто от Световната купа

Олимпийският шампион Чакветадзе приема за урок среброто от Световната купа

Олимпийският шампион Чакветадзе приема за урок среброто от Световната купа
0

Давит Чакветадзе, който е настоящ олимпийски шампион по борба в категория до 85 кг. при класиците, беше разочарован от второто място на Световната купа по борба, което зае при 87-килограмовите. 28-годишният грузинец, който се състезава за Русия сподели в социалните мрежи, че приема за урок случилото се в Белград.

„Научи си урока, поправи си грешките, обмисли го и продължи напред“, написа Чакветадзе в профила си в Instagram.

Припомняме, че Давит Чакветадзе елиминирa трима борци, включително и родния Йоан Димитров, достигайки до финала в категория до 87 кг. в класическия стил на Световната купа по борба, провела се в Белград, Сърбия преди 2 седмици. В битката за златото обаче Чакветадзе загуби с технически туш – 0:10 точки от беларусина Кирил Маскевич.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".