Начало Борба 616 борци ще премерят сили на Световното до 23 години

616 борци ще премерят сили на Световното до 23 години

616 борци ще премерят сили на Световното до 23 години
0

Белград посреща световния елит по борба до 23 години. Сръбската столица е домакин на първенството на планетата, което ще се проведе от 1-ви до 7-ми ноември.

Общо 616 борци в трите стила ще премерят сили, като България ще бъде представена от 15 състезатели.

Класическият стил ще открие първенството, където общо 232 момчета ще се борят за отличията, които са едва 40 на брой.

Едно от най-открояващите се имена в списъка с участници е това на Амин Мирзададех от Иран. Петият от Олимпийските игри в Токио пропусна Световното първенство за мъже в Осло заради положителен тест от COVID-19. Месец по-късно олимпиецът ще гони световната титла в тежка категория в Белград.

Внимание около себе си предизвиква и Кирил Маскевич от Беларус. Борецът в категория до 87 килограма остана втори на Световното първенство за мъже в Осло. На финала младокът отстъпи на представителя на Сърбия Зураби Датунашвили.

GR 87kg Kiryl MASKEVICH (BLR) df. Istvan TAKACS (HUN)

Друг от изявените борци, които ще участват на първенството в Белград е Керем Камал от Турция. Борецът в категория до 60 килограма ще търси първата си световна титла до 23-годишни. Турчинът е европейски шампион за юноши до 23 години и световен за юноши.

Братът на Камал – Кадир, също ще пътува до Белград и ще се състезава в категория до 67 кг.

В третия ден от надпреварата са жените, като България ще има само две представителки.

Два дни по-късно и свободняците се впускат в битката за отличията. Свободният стил се радва на най-много записани участници – 237.

Мондиалът ще пропуснат Южна Корея, Япония и Китай заради световната пандемия от COVID-19. Пътуването все още е сложно и освен трите азиатски държави много други решиха да не участват на предстоящото събитие.