Начало Борба Михаин Лопес оглави поредна класация

Михаин Лопес оглави поредна класация

Михаин Лопес оглави поредна класация
0

Четирикратният олимпийски шампион по борба Михаин Лопес оглави нова класация. 39-годиншният кубинец, спечели награда за изключителни спортни изяви на ANOC 2021 (Асоциация на националните олимпийски комитети).

Той си осигури отличието, след като през лятото записа със златни букви името си в историята на олимпийската борба. Кубинската легенда стана първият борец, който печели 4 златни медала от Олимпийски игри!

Бляскавата церемония по връчването на наградите ANOC 2021 се състоя късно снощи на остров Крит в ,,Creta Maris Beach Resort“.

Някои от спортистите, които блестяха на Олимпийските игри в Токио 2020, бяха наградени за своите вдъхновяващи изпълнения в японската столица. Отличия бяха раздадени в следните категории:

най -добър спортист и спортистка, най -добри отбори (жени и мъже), като имаше награда и за Националния олимпийски комитет (НОК) на Токио 2020 и за индивидуален принос към олимпийското движение.

Наградите на Асоциация на националните олимпийски комитети са създадени, за да окажат признателност към НОК и техните спортисти, за тяхната отдаденост на олимпийското движение и за популяризирането на олимпийските ценности.

Представители на 155 от 205-те НОК се присъединиха лично от други заинтересовани страни в олимпийското движение за грандиозно седмо издание на наградата ANOC, като много други се включиха онлайн.