Начало Борба Степан Марaнян ще остане в борбата до 2024 година

Степан Марaнян ще остане в борбата до 2024 година

Степан Марaнян ще остане в борбата до 2024 година
0

Световният шампион по класическа борба и бронзов медалист от първенството на планетата за 2021-ва година – Степан Маранян, сподели мнението и равносметките, които си е направил за шампионата в Осло,Норвегия.

„Знам какво е да се прибереш без медал, добре е, че поне взех бронз, но това не е медалът, който исках и се очакваше от мен. Спечелих световното първенство през 2018 година, вече имах злато, бях в добра форма, но очевидно не ми беше писано“, каза руснакът.

GR 60kg Podium Gold: Victor CIOBANU (MDA) Silver: Zholaman SHARSHENBEKOV (KGZ) Bronze: Murad MAMMADOV (AZE), Stepan MARYANYAN (RWF)

Световното първенство в Осло бе пето участие за Маранян на шампионат на планетата. Зад гърба си има и четири отличия от Световни първенства (злато, сребро и две бронзови отличия).

,,В крайна сметка се провалих. Направих много грешки, ще работя повече. В категория до 63 кг се чувствам много по-комфортно, а при 60 килограмовите ми е трудно да се боря. Ще мисля и обсъждам с треньорите в коя категория ще се състезавам. Говори се за евентуални промени, може да има размествания“, сподели борецът.

Единственият медал, който липсва в колекцията на Маранян е от Олимпийски игри. Руснакът не попадна в състава на ,,Сборная“ за Игрите в Токио, но той е устремен към тези в Париж през 2024 година.

GR 60kg Stepan MARYANYAN (RWF) df. Gevorg GHARIBYAN (ARM)

,,Оставам в борбата поне до 2024година. Цялата сила, която имам ще я вложа на тепиха“,коментира Маранян.