Начало Борба Деца в Русия тръгват по стъпките на Муса Евлоев

Деца в Русия тръгват по стъпките на Муса Евлоев

Деца в Русия тръгват по стъпките на Муса Евлоев
0

Олимпийскитя шампион от Токио 2020 по класическа борба – Муса Евлоев отвори училище за шампиони в Калининград, Русия. Школата по борба носи името на двукратния световен и европейски шампион.

Най-големият комплекс за спорт и релакс зона в региона – ,,Автотор-Арена“, се превърна в дом за училището на бъдещите шампиони на Евлоев. Действащият борец ще съчетава лагерите и състезанията с треньорска дейност в собствената си школа.

,,Отдавна имам желание да открия школа по класическа борба, защото е важно да предам моя личен опит и методи на обучение, разработени през годините“, каза Муса Евлоев.

Церемония по откриването се състоя в залата по борба, която събра много гости и спортисти. Андрей Шумилин, председател на Олимпийския съвет на Калининградска област бе основен гост на събитието.

Училището на шампионите на Муса Евлоев ще се фокусира върху развитието на детския спорт. За изпълнителен директор на школата е назначен братът на Муса, Иса Евлоев. По думите му деца от 3 до 12 години ще се занимават основно с борба.

„Ще гледаме да подберем талантливи момчета, които в бъдеще да печелят медали от олимпийски игри, световни и  европейски първенства. С брат ми обсъждахме това дълго време, той е натрупал голям опит и сега иска да го предаде на децата ни, за да имат възможност и те да постигнат страхотни резултати“, каза Иса Евлоев.

На откриването на школата на Муса Евлоев, борецът получи и орден за заслуги за Калининградската област.