Начало Борба Евлоев: Златото е моя сбъдната детска мечта (СНИМКА)

Евлоев: Златото е моя сбъдната детска мечта (СНИМКА)

Евлоев: Златото е моя сбъдната детска мечта (СНИМКА)
0

Муса Евлоев постигна всичко в спорта борба за само 4 години. Ингушетецът, който е настоящ европейски и световен шампион, ликува и с олимпийската титла в Токио, в категория до 97 кг при класиците, надделявайки на финала над защитаващия златото от Рио – Артур Алексанян от Армения. След постигнатия пореден успех, Евлоев изрази радостта си с емоционален пост в социалните мрежи.

„Сбъдната детска мечта! Благодаря на всички, които участваха в тази победа. Нищо нямаше да се случи без вас! Продължаваме, предстоят нови цели“, написа борецът в профила си в Instagram.

Муса Евлоев продължи уникалната си победна серия, спечелвайки единствената титла, която нямаше в своята кариера, а именно олимпийската. На финала в категория до 97 кг в класическия стил ингушетецът надделя с 5:1 точки над вече бившия олимпийски шампион – Артур Алексанян от Армения.

Евлоев е също настоящ световен шампион по борба в категория до 97 кг. при класиците, както и носител на индивидуалната световна купа. Той не познава „вкуса“ на загубата от 2018 година когато за последно падна от финландеца Мати Коусманен с 3:5 точки на 1/8-финалите на Европейското първенство, което се състоя в Каспийск, Русия.

От тогава насам ингушетецът спечели: световните титли през 2018 и 2019 година; Военните игри през 2019 година; Европейското първенство през 2019 и 2021 година, както й Световната индивидуална купа по борба, провела се в края на миналата година в Белград.

Евлоев е основен конкурент на родния национал Кирил Милов. На два пъти (Световното през 2018 и Европейското през 2019) той надделява над родния талант в сблъсъка за титлата.