Начало Борба Евлоев: Златото е моя сбъдната детска мечта (СНИМКА)

Евлоев: Златото е моя сбъдната детска мечта (СНИМКА)

Евлоев: Златото е моя сбъдната детска мечта (СНИМКА)
0

Муса Евлоев постигна всичко в спорта борба за само 4 години. Ингушетецът, който е настоящ европейски и световен шампион, ликува и с олимпийската титла в Токио, в категория до 97 кг при класиците, надделявайки на финала над защитаващия златото от Рио – Артур Алексанян от Армения. След постигнатия пореден успех, Евлоев изрази радостта си с емоционален пост в социалните мрежи.

„Сбъдната детска мечта! Благодаря на всички, които участваха в тази победа. Нищо нямаше да се случи без вас! Продължаваме, предстоят нови цели“, написа борецът в профила си в Instagram.

Муса Евлоев продължи уникалната си победна серия, спечелвайки единствената титла, която нямаше в своята кариера, а именно олимпийската. На финала в категория до 97 кг в класическия стил ингушетецът надделя с 5:1 точки над вече бившия олимпийски шампион – Артур Алексанян от Армения.

Евлоев е също настоящ световен шампион по борба в категория до 97 кг. при класиците, както и носител на индивидуалната световна купа. Той не познава „вкуса“ на загубата от 2018 година когато за последно падна от финландеца Мати Коусманен с 3:5 точки на 1/8-финалите на Европейското първенство, което се състоя в Каспийск, Русия.

От тогава насам ингушетецът спечели: световните титли през 2018 и 2019 година; Военните игри през 2019 година; Европейското първенство през 2019 и 2021 година, както й Световната индивидуална купа по борба, провела се в края на миналата година в Белград.

Евлоев е основен конкурент на родния национал Кирил Милов. На два пъти (Световното през 2018 и Европейското през 2019) той надделява над родния талант в сблъсъка за титлата.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".