Начало Борба Евлоев продължи доминацията си при класиците (ВИДЕО)

Евлоев продължи доминацията си при класиците (ВИДЕО)

Евлоев продължи доминацията си при класиците (ВИДЕО)
0

Муса Евлоев, който е настоящ шампион на планетата и носител на индивидуалната световна купа по борба от Белград 2020 година в категория до 97 кг. при класиците, спечели и европейското злато на шампионата на Стария континент по борба, провел се във Варшава, Полша.

Евлоев „даде“ само 1 точка на своите противници в надпреварата. В квалификациите, ингушетецът победи Маркъс Рагингер с 4:0. На 1/8-финалите се разправи с 8:0 над Йевхений Савета, а в полуфиналите надделя и над отстранилия българина Кирил Милов – Николоз Какелашвили, с 3:1 точки.

Равностойна битка за златото нямаше като Евлоев буквално разби унгареца Балаж Киш с 8:0, с което серията му от победи и титли продължи.

Евлоев е настоящ световен шампион по борба в категория до 97 кг. при класиците. Той не познава „вкуса“ на загубата от 2018 година когато за последно падна от финландеца Мати Коусманен с 3:5 точки на 1/8-финалите на Европейското първенство, което се състоя в Каспийск, Русия.

От тогава насам ингушетецът спечели: световните титли през 2018 и 2019 година; Военните игри през 2019 година; Европейското първенство през 2019 година, както й Световната индивидуална купа по борба, провела се в края на миналата година в Белград.

Евлоев е основен конкурент на родния национал Кирил Милов. На два пъти (Световното през 2018 и Европейското през 2019) Евлоев надделява над родния талант в сблъсъка за титлата.