Начало Борба Класиците приключиха без медал на Игрите в Токио
0

Класиците приключиха без медал на Игрите в Токио

Класиците приключиха без медал на Игрите в Токио
0

Българската борба в класическия стил приключи без медал участието си на Олимпийските игри в Токио. И последната ни надежда за отличие от японската столица в този стил угасна, след като Кирил Милов не бе изтеглен на репешаж в категория до 97 килограма.

24-годишният ни борец, който е сребърен медалист от Световното първенство през 2018-а и втори от шампионата на Стария континент през 2019-а, стискаше палци на иранеца Сарави, който го победи с 6:0 на 1/4-финалите. За съжаление представителят на персите на свой ред бе спрян с 1:4 точки от настоящия олимпийски шампион – Артур Алексанян от Армения.

Така Сарави ще се бори за бронз във вторник, докато Милов остава извън първите 8 в крайното подреждане. Алексанян от своя страна ще срещне друго голямо име в категорията – настоящият световен и европейски шампион Муса Евлоев (РОК). Битката на великаните ще бъде утре от 14:20 часа.

Кирил бе крайно разочарован от развоя на събитията. „В първата схватка подходих добре и излъгах противника, но във втората тактиката не сработи. Допуснах грешка в началото, избута ме и се накъса борбата. След това ме държаха доста време в партер и се отпуснах. Няма оправдания”, каза със сълзи на очи след поражението си българинът.

Пред камерата на БНТ той допълни: „Шанс няма само този, който не се е опитал. Всеки друг има шанс. Извинявам се на всички българи, които ме подкрепяха. Надявах се на повече”.

Българската програма на борцовия тепих продължава във вторник, 3 август. Спортист №1 на България за 2018 година Тайбе Юсеин ще атакува отличията в категория до 62 килограма при дамите. Тя ще се изправи в първия си мач срещу Лаис Нунеш от Бразилия от 6:49 часа сутринта.

Снимки: Костадин Андонов, Start-Photo