Начало Борба Борецът Кирил Милов обяви програмата си до Олимпийските игри

Борецът Кирил Милов обяви програмата си до Олимпийските игри

Борецът Кирил Милов обяви програмата си до Олимпийските игри
0

Медалистът от големи първенства е амбициран да вземе квота за Токио.

Националът по борба класически стил Кирил Милов обяви най-важните състезания, които стоят пред него до Олимпийските игри в Токио през лятото.

„Първото изпитание за годината е в Рим. Европейското първенство започва на 10 февруари. Олимпийските квоти ще се разпределят в Будапеща от 19 март и в София от 30 април“ , написа в профила си във Facebook националът, добавяйки и снимка с логото на Европейското първенство.

До момента България е спечелила само една олимпийска квота в борбата. Тя е на Тайбе Юсеин, която взе сребърен медал на Световното първенство в Казахстан през септември миналата година.

Припомняме, че страната ни имаше цели 11 борци на Игрите в Рио преди 4 години. Тогава Елица Янкова спечели и бронзов медал в категория до 48 кг.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".