Начало Борба Борец донесе на Сан Марино първи медал от Олимпийски игри

Борец донесе на Сан Марино първи медал от Олимпийски игри

Борец донесе на Сан Марино първи медал от Олимпийски игри
0

Малката европейска държава Сан Марино може да се похвали със страхотно представяне на Олимпийките игри, които се проведоха в Токио, Япония. Страната, която е обградена от Италия и има едва малко над 33 хиляди души население, съумя да спечели първи медали от най-големия спортен форум на планетата. С изпратени едва 5 спортисти в 4 спорта (борба, джудо, стрелба и плуване), Сан Марино приключиха с общо 3 медала (1 сребърен и 2 бронзови) като това бяха най-успешните Игри за тях.

Един от братята Амине – Майлс Амине, който е родом от Мичиган, САЩ, успя да спечели бронза в категория до 86 кг в свободния стил при мъжете. По пътя си към отличието 24-годишният борец надделя над Карлос Изкуердо от Колумбия, бронзов медалист от Панамериканските игри, с 12:2 точки. Последва загуба от бъдещия шампион – Дейвид Морис Тейлър-Трети от САЩ с 2:12 точки.

Изтеглен в репешажите, Амине трябваше да се изправи първо срещу четирикратния медалист от световни шампионати – Али Шабанов от Беларус. Представителят на Сан Марино стигна до труден успех с 2:0 точки, с което си осигури битка за бронза.

В директен спор за отличие и исторически медал за Сан Марино, Амине надделя над Деепак Пуния от Индия с 4:2 точки, с което осигури за своята втора родина първо олимпийско отличие в спорта борба и общо трето от тези Олимпийски игри.

Майлс Амине е настоящ бронзов медалист и от Европейското първенство по борба, като има и сребро от миналогодишния шампионат. 24-годишният борец спечели за Сан Марино и бронза на Европейските игри, състояли се в Минск, през 2019 година, а през същата година стигна и до 5-о място на Световното първенство по борба, провело се в Казахстан.