Начало ММА Ковалкиевич: Исках да сваля ръкавиците и да се оттегля от ММА

Ковалкиевич: Исках да сваля ръкавиците и да се оттегля от ММА

Ковалкиевич: Исках да сваля ръкавиците и да се оттегля от ММА
0

Каролина Ковалкиевич е мислела да се откаже от професионалната си ММА кариера след загубата си със събмишън в първия рунд от Джесика Пен на събитието UFC 265, което се проведе през уикенда. За полякинята това беше пето поредно поражение в октагона след загубите от Джесика Андраде, Мишел Уотърсън, Алекса Грасо и Ян Шаонан.

„Не беше моя ден и това не са моите години. Не знам какво следва за мен. След битката в Тексас исках да сваля ръкавиците и да се оттегля от ММА, но не успях да го направя

UFC остава едно от най-добрите неща в моя живот, въпреки сълзите, жертвите, болката и усилията. Не мога да опиша с думи нещата, които преживях при тях. 

Благодарна съм за всичко и знам, че загубите ще донесат нещо добро. Благодаря на UFC за всичко“, написа Ковалкиевич в профила си в Instagram.

Ковалкиевич най-вероятно ще бъде освободена от UFC, именно поради факта, че няма успех вече повече от 3 години в компанията.

Тя има общ баланс от 12 победи и 7 загуби в ММА като е спечелила 3 срещи преди финалния гонг (1 с нокаут и 2 след събмишън). Полякинята, която е на 35-години е бивша претендентка за титлата в UFC в категория „сламка“.