Начало Борба Садулаев не гледа към ММА, а иска пета световна титла по борба

Садулаев не гледа към ММА, а иска пета световна титла по борба

Садулаев не гледа към ММА, а иска пета световна титла по борба
0

Руската бойна звезда Абдулрашид Садулаев е заявен за участие на предстоящото Световно първенство по борба. Шампионатът в Осло стартира на 4-ти октомври.

Двукратният олимпийски шампион по борба е устремен към пета поредна световна титла и категорично отрече, че ще се насочи към смесените бойни изкуства. Нещо повече, на първенството в Норвегия той може да се срещне големия си опонент в категория до 97 килограмаКайл Снайдер от САЩ, който също е сред регистрираните.

„Руският танк“ стигна до олимпийския връх за първи път когато бе на 20-годишна възраст – на Летни олимпийски игри в Рио през 2016 г., но в по-ниската теглова дивизия (86 кг). Сега в Токио повтори триумфа си, но при 97-килограмовите.

Съперничеството „Снидерлаев“

Съперничеството между Снайдер и Садулаев, наричано от феновете на борбата „Снидерлаев“, датира от 2017-та година. Първата им среща бе във финала на Световното първенство през 2017 г. в Париж. Тогава Снайдер спечели трилър 6-5. Садулаев си отмъсти на следващата година в Будапеща, спечелвайки световното злато.

Потенциална трета среща на Световното първенство през 2019 г. в Нур-Султан така и не се случи, след като Снайдер загуби на полуфинал от олимпийския шампион в Лондон през 2012 г. Шариф Шарифов от Азербайджан, когото след това Садулаев победи за четвъртата си световна титла.

Така титаничният трети сблъсък се състоя на Игрите в Токио това лято. Борецът, състезаващ се под флага на Руския олимпийски комитет, се наложи с 6-3, въпреки че бе възпрепятстван заради продължителна контузия на крака и беше принуден да играе в защита.