Начало Бокс Мани Пакиао: Боксовата ми кариера приключи!
0

Мани Пакиао: Боксовата ми кариера приключи!

Мани Пакиао: Боксовата ми кариера приключи!
0

Една от най-значимите фигури в историята на професионалния бокс – Мани Пакиао обяви, че слага край на кариерата си. Бившият световен шампион в 8 различни теглови категории, който постигна 62 победи (39 с нокаут), допусна 8 поражения (3 с нокаут) и фиксира 2 равенства, вече е взел решението, след като ден по-рано стана ясно, че официално е кандидат за президент на Филипините.

42-годишният ветеран ще опита да застане начело на родината си по време на изборите през пролетта на 2022-а. В последния си мач през август „Пакман” допусна поражение по точки за световната титла на WBA в полусредна категория от Йорденис Угас.

Боксовата ми кариера? Тя вече приключи. Край с нея, защото съм в бокса вече толкова дълго време, а семейството ми не иска да правя това повече. Обсебен съм от този спорт, но вече стига толкова”, каза Пакиао пред актрисата Тони Гонсага.

Легендата обаче е категоричен, че няма да приключи окончателно с бокса, а ще продължи да е близо до този спорт. „Смятам да подкрепям млади наши таланти. Целта ми е да видим още един филипинец като световен шампион”, заяви „Пакман”, който със сигурност ще бъде приет в близко бъдеще в „Залата на славата” на бокса.

Снимка: БТА