Начало ММА Ник Диаз щял да бъде „учтив” с Лоулър
0

Ник Диаз щял да бъде „учтив” с Лоулър

Ник Диаз щял да бъде „учтив” с Лоулър
0

Една от емблематичните фигури на UFC и бивш световен шампион на „Страйкфорс” – Ник Диаз (26-9-2) се завръща. Любимецът на публиката ще изиграе първия си мач в октагона след близо 7 години пауза, изправяйки се срещу Роби Лоулър (28-15-1) на UFC 266 този уикенд.

Двамата ще се срещнат отново в клетката, след като през далечната вече 2004-а Диаз постигна победа с нокаут във втория рунд. 38-годишният ветеран за последно се би през януари 2015-а, когато загуби от Андерсон Силва, но резултатът бе анулиран заради положителни проби за забранени вещества и на двамата. За 39-годишния Лоулър това ще бъде първи мач от август 2020-а, когато отстъпи по точки на Нийл Мани.

Броени дни преди дългоочакваното завръщане, Ник изненадващо обяви, че няма намерение да засипва съперника си с мръсни приказки. Вместо това той обеща да бъде учтив и да покаже нужното уважение към Лоулър преди сблъсъка им в полусредна категория.

Няма да изляза и да го обиждам, ще подходя като спортсмен. Не съм добър с думите. Не искам да преживявам целия този стрес по отношение дали казвам правилните неща. Просто ще изляза и ще се бия. Говоренето на глупости ме изхаби преди време и не искам да се връщам към това”, коментира Ник Диаз.

Битката с Лоулър ще бъде подгряваща на две защити на световни титли. В първата Валентин Шевченко ще брани пояса в лека категория срещу Лорън Мърфи, а в гвоздея на вечерта шампионът в категория перо Александър Волкановски ще се изправи срещу Брайън Ортега.